De 5 beste VR brillen van dit moment op een rijtje

Redactie

Het maken van een lijstje met de beste VR brillen van dit moment staat altijd open voor discussie. Want bij het kiezen van een VR bril moet je uitgaan van de opzet van je overige apparatuur. Als je over een hele krachtige VR-PC beschikt heeft het zin om daarbij een VR PC-headset aan te schaffen. Maar als je geen computer hebt is een standalone VR-bril een veel betere keuze. Je moet rekening houden met de plaats van de sensoren. Als die niet zijn ingebouwd heb je wat extra speelruimte nodig.

Bekijk hier onze keuze op het gebied van de beste VR-brillen.

HTC Vive

De HTC Vive is ook in 2020 nog steeds de standaard waarmee de mogelijkheden van virtual reality maximaal worden benut. Deze brillen hebben een hoge beeldresolutie en een zeer helder kleurendisplay. Die combinatie levert prachtige soepele beelden op.

Door deze VR-brillen te gebruiken samen met een SteamVR basisstation kun je een ruimte van 10 bij 10 meter nauwkeurig volgen. De HTC Vive is in twee typen verkrijgbaar. De HTC Vive Pro is bedoeld voor zakelijk gebruik.

De HTC Vive Pro Eye is een upgrade van deze bril, met als extra toevoeging eye-tracking technologie. De VR–bril kan daardoor de richting waarin je ogen kijken volgen, zodat de beelden uit die richting extra scherp zijn.

HP reverb G2

Met de HP Reverb G2 komt voor veel gamers een droom uit, want deze VR-bril kan naadloos omschakelen van Windows Mixed Reality en SteamVR-applicaties.

Maar dat is niet de enige reden waarom deze VR-bril bij de absolute top staat van wat er op dit moment verkrijgbaar is. Deze headset levert super scherpe heldere beelden en is uitgerust met verbeterde touch controllers. Vier ingebouwde camera’s zorgen voor een betrouwbare tracking.

Daardoor is het niet nodig om dat met behulp van externe sensoren te doen. Die zorgen immers altijd voor extra gedoe bij het dragen van de headset. Deze VR-bril is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen HP en Steam.

HTC Vive Cosmos

De beeldresolutie van de HTC Vive Cosmos modellen is zeer goed en dankzij een speciale techniek zorgt deze VR-bril voor een hele fijne kijkervaring. De HTC Vive Cosmos maakt gebruik van ingebouwde sensoren.

De HTC Vive Cosmos Elite heeft externe sensoren, die wat nauwkeuriger werken. Dit wat luxere model heeft ook de mogelijkheid om de VR-bril draadloos te gebruiken.

Sony PlayStation VR

Een al wat oudere headset in dit overzicht is de Sony PlayStation VR. Ondanks die leeftijd is dit toch een erg leuke VR-bril, vooral omdat er een aantal exclusieve VR-spellen verkrijgbaar zijn op de Playstation 4. Maar ook de bekende Steam spellen zijn uitstekend met deze VR-bril te spelen.

De resolutie is net wat minder groot dan van de modellen van HTC en HP, maar de spellen zien er toch echt wel mooi uit en worden vloeiend weergegeven.

Deze Sony PlayStation is vooral een aanrader als je al in het bezit bent van een PlayStation 4.

Oculus Rift S

Als je op zoek bent naar een VR-bril voor een prettig budget is de Oculus Rift een geschikte optie. Dit is met name voor beginnende VR-liefhebbers een mooi product om mee te starten. Hij zit erg comfortabel en is goed toegankelijk voor degene die hem draagt. De Oculus Rift kun je meteen gebruiken zodra je hem op hebt gezet.

Een ingewikkelde set-up-procedure is niet nodig. In vergelijking met de echte topmodellen is de resolutie van deze VR-bril niet bijzonder te noemen. Wat de Oculus Rift in positieve zin onderscheidt van de andere modellen is het gebruiksgemak.

Next Post

De leukste VR games die je nu kunt gaan spelen, gratis!

Door een VR-bril te gebruiken bij het spelen van games ga je daar op een heel andere manier van genieten. Het verschil met een scherm is zo groot, dat het nauwelijks te beschrijven is. Gelukkig hoef je niet over immense budgetten te beschikken om op deze manier te gamen. Zodra […]