HP Reverb VR headset review

Redactie

De HP Reverb VR headset Professional Edition is vooral een product voor de zakelijke markt, maar ook steeds meer gamers ontdekken deze VR headset. Dankzij de 4K beeldresolutie kun je allerlei virtual reality taken doen, zoals het oefenen van chirurgische ingrepen. Je bewegingen worden nauwkeurig gevolgd. Doordat de HP Reverb VR headset niet meer weegt dan 435 gram heb je na een dag dragen van de VR geen last van pijn in je nek. Deze HP Reverb VR headset is prima geschikt voor gebruik door meerdere personen, want het gezichtsmasker is afwasbaar.

Prestaties

In de HP Reverb VR headset Professional Edition zijn twee Lcd-schermen met een resolutie van 2160 x 2160 pixels ingebouwd. Er worden kwalitatief goede fresnellenzen gebruikt. Deze combinatie zorgt voor een zeer scherp beeld, ook aan de randen. De grote beeldscherpte is vooral nuttig bij grafisch gedetailleerde toepassingen. Vooral bij racegames heb je profijt van het zeer scherpe beeld. Met de HP Reverb VR headset Professional Edition zie je de details in bochten eerder, zodat je beter kunt inschatten hoe je moet rijden.

Kijkhoek

Anders dan bij producten van andere leveranciers is de kijkhoek bij de HP Reverb VR headset Professional Edition afhankelijk van de vorm van het hoofd. Bij een breder hoofd blijven de ogen verder van de lens dan bij een smaller hoofd. Omdat de afstand tot de lenzen bij de HP Reverb VR headset toch al niet zo klein is, kun je dat ervaren als het kijken door twee kokers. Voor brildragers is die grotere afstand prettig. Als je last hebt van een te kleine kijkhoek door een te grote afstand tot de lenzen kun je zelf een andere faceplate bouwen.

Tracking en geluid

De tracking gebeurt door middel van vier camera’s. Twee zijn naar voren gericht en twee naar opzij. Omdat de camera’s iets naar beneden zijn gericht is er een blind spot boven de schedel. Op zich heb je daar weinig last van. Het enige moment waarop de tracking van de controllers het niet goed doet is als je een object in je handen hebt, met één hand dicht bij de bril. Het geluid van de HP Reverb VR headset is prima, zelfs beter dan van de meeste concurrerende brillen. Je hoeft dus niet een extra koptelefoon te dragen om optimaal van het geluid te kunnen genieten.

Draagcomfort HP Reverb VR headset

Bij HP heeft men ervoor gekozen om geen VR bril te maken die op het voorhoofd zit en daardoor niet tegen het gezicht aan komt. De HP Reverb VR headset Professional Edition is van het model skibril. Ondanks dat hij dus tegen het gezicht aan drukt, zit de bril bijzonder prettig. De bril heeft een harde kunststof hoofdband, die voldoende steun biedt, maar geen belemmering vormt voor het op en neer bewegen van de bril. Door de constructie met de hoofdband wordt de druk op een aangename manier verdeeld. Omdat het masker goed rondom de ogen sluit is er geen sprake van lichtlekkage.

Flinke systeemeisen voor de computer

Om de HP Reverb VR headset Professional Edition probleemloos te kunnen gebruiken moet je wel over een krachtige computer beschikken. Je hebt een videokaart nodig van de typen NVIDIA GTX 1080, NVIDIA Quadro P5200 of AMD Radeon Pro WX 8200. Als processor wordt een Intel Core i7 of een Intel Xeon E3-1240 v5 aanbevolen. Daarnaast heb je 16 GB werkgeheugen nodig en moet Windows 10 zijn geïnstalleerd. Tenslotte zijn ook een USB 3.0 en een DisplayPort 1.3 een vereiste. De genoemde componenten worden aanbevolen. Als je besluit om de HP Reverb VR headset Professional Edition met een minder krachtige computer te gebruiken zal hij niet vlekkeloos functioneren.

Conclusie

Wat beeldscherpte betreft is de HP Reverb VR headset echt het neusje van de zalm. Het verschil met de producten van de concurrenten is duidelijk zichtbaar. Het beeld ziet er bij de HP Reverb VR headset mooi organisch uit. De faceplate is een punt van aandacht, want door de vorm van het hoofd zullen sommige gebruikers het gevoel hebben dat ze in twee kokertjes kijken. Het draagcomfort van de HP Reverb VR headset is echter prima. Ondanks de pittige prijs is aanschaf van deze HP Reverb VR headset zeker het overwegen waard.

Next Post

Virtual Reality roller coaster: de tofste achtbanen voor VR

Een virtual reality achtbaan is een prachtige manier om de technologie van virtual reality te demonstreren aan mensen die daar nog nooit mee te maken hebben gehad. Zonder enige technische kennis begrijp je wat de kracht is van deze techniek. Je hoeft ook niet te weten hoe de apps werken. […]
vr achtbaan