5 Gratis VR games die jij nu kan gaan spelen

Redactie

Virtual reality is de grootste revolutie op het gebied van gamen van de laatste tijd. De games zagen er in het begin al uit alsof je rondliep in een levensechte wereld, maar nu is het al helemaal lastig de realiteit van de online wereld te onderscheiden. Er wordt daarom ook steeds meer mogelijk wanneer het gaat om VR videogames.

VR gamen staat nog steeds een beetje in de kinderschoenen, maar dat betekent niet dat je niet nu al kunt genieten van deze compleet nieuwe dimensie van spelen. Om ervoor te zorgen dat jij nu al kunt beleven hoe het is om letterlijk middenin je game te zitten, hebben wij hier vijf VR games voor je op een rijtje gezet die het proberen waard zijn. Deze games zijn al beschikbaar en laten je al ervaren hoe de toekomst van virtual reality games eruit kan komen te zien.

Daarbij hebben we er ook op gelet dat het gratis games zijn, dus mocht je toch niet zo tevreden zijn dan kun je deze altijd weer verwijderen. Dus zet je VR-bril op en duik met ons mee in deze nieuwe werelden.

Let er trouwens wel op dat niet elk spel geschikt is voor iedere VR-bril. We proberen zoveel mogelijk games voor verschillende groepen gamers uit te lichten, vooral zowel de categorie game als de soort VR-bril en het besturingssysteem van bijvoorbeeld je smartphone waar je de games op kunt spelen.

1. Zombie Shooter

Laten we beginnen met een categorie games die wij als eerste graag zouden willen zien als VR game, en dat is lekker erop los schieten op monsters, aliens of soldaten.

Zombie Shooter VR is hierin recht voor zijn raap. Het is zoals de naam al doet vermoeden een game die je een enorme bende aan hongerige zombies neer laat knallen op de meest interessante locaties. Achternagezeten worden door een gigantische groep zombies en deze stuk voor stuk terug naar de onderwereld sturen is iets dat bij ieder gameplatform tot zijn recht komt.

Het is dan wel een demoversie van een betaalde game, maar de adrenaline die je alleen al met deze demo krijgt is vaak al voldoende.

2. Vanguard V

Een ander belangrijke categorie games die we graag zien in VR is die van racen. En met Vanguard V combineer je racen met een futuristisch alienthema, een ander fantastisch onderwerp voor virtual reality gaming. Bij Vanguard V race je namelijk met je eigen ruimteschip door de Melkweg met de meest adembenemende graphics.

Eindelijk is het ook eens mogelijk echt de spanning van een goede race te voelen, aangezien je niet afhankelijk bent van je joystick of controller. Al die jaren dat je schuiner ging zitten om je bochten scherper te kunnen maken zijn niet voor niets geweest.

3. Beat Saber

Kon jij vroeger ook wel een vrijdagavond Dance Revolution waarderen met je hele familie? Maar houd je ook van actie? Dan kun je deze twee werelden nu met elkaar samensmelten in Beat Saber. In dit spel is het de bedoeling dan je obstakels op het juiste ritme kapotslaat, waardoor er een goede beat ontstaat. Alsof Darth Vader een carrière als DJ is begonnen.

Dit is een leuk spel voor iedereen die zijn of haar tijd goed door wil komen en tegelijkertijd ook iets aan je gezondheid wil doen.

Omdat je daadwerkelijk de blokjes slaat, blijf je steeds in beweging en als je dan een paar nummertjes hebt gespeeld zal je wel merken dat je er toch een aardige work-out op na hebt gehouden. En dan zeiden ze vroeger dat gamen niet gezond was.

4. To The Top

Nu we het toch hebben over spellen waar je lekker aan het bewegen bent, waarom niet gewoon alles eruit halen wat erin zit? Wie echt alle potentie uit zijn of haar VR-bril wil halen heeft een goede keuze aan To The Top.

In dit spel speel je in een kleurrijke wereld op verschillende levels, waar je overal op en over kunt klauteren. Het is als een speelkasteel van vroeger, in combinatie met parcours en dat dan virtueel. Precies zoals een platformgame in VR zou moeten zijn.

5. Chair in a Room

Tot slot kunnen we ons niet inhouden om het een beetje griezelig op te zoeken. Virtual reality geeft de beste mogelijkheden om een horrorgame doodeng te maken, precies wat de fans van dit soort spellen juist willen. Daarom kan een spel als Chair in a Room niet ontbreken.

In dit spel ben je in een verlaten huis zonder goede verlichting en moet je puzzels oplossen om te kunnen ontsnappen. Dit spel is zo realistisch en meeslepend dat het niet gek is als je je tijdens het spelen opeens wezenloos schrikt.

Of dit nu is vanwege de verhaallijn of omdat je moeder je op je schouder tikt omdat het eten klaar is.

Next Post

Hoe Oculus de werelde veroverde met haar innovatieve VR bril

Op de kwaliteit van de eerste VR-brillen is veel aan te merken. Feit is echter dat Oculus, het bedrijf dat één van de eersten was die met deze brillen op de markt kwam, gezorgd heeft voor een enorme versnelling in de populariteit Virtual Reality. Van de legendarische Oculus Rift zijn […]