De leukste VR games die je nu kunt gaan spelen, gratis!

Redactie

Door een VR-bril te gebruiken bij het spelen van games ga je daar op een heel andere manier van genieten. Het verschil met een scherm is zo groot, dat het nauwelijks te beschrijven is. Gelukkig hoef je niet over immense budgetten te beschikken om op deze manier te gamen. Zodra je een VR-bril hebt aangeschaft heb je de keuze uit een flink aantal gratis virtual reality games. Die kun je spelen met behulp van een smartphone. Een aantal van die gratis games hebben we voor je op een rij gezet.

Vanguard V

Bij Vanguard V zit je in een ruimteschip en cirkel je in een baan om de aarde. Dat is gevaarlijk, want er komen allemaal rotsblokken en asteroïden op je af, die je moet proberen te ontwijken. Dat doe je onder begeleiding van zeer intense muziek.

Vanguard V is een op zichzelf staande gratis VR game, die onder anderen door HTC en Oculus worden aangeboden. Deze populaire gratis virtual reality game is helaas alleen beschikbaar voor de iPhone.

Sisters: a ghost story

Horror-games worden met een VR-bril veel intenser beleefd, doordat je een stuk dichter bij de actie zit dan wanneer je een scherm gebruikt. Dat kun je zelf uitproberen met Sisters: a ghost story. Voor een maximale beleving moet je een headset gebruiken met een ingebouwde ruisonderdrukking.

Deze gratis VR game is beschikbaar voor iOS en voor Android.

InCell

InCell is een opmerkelijke game, waarbij je binnen in het menselijk lichaam zit. Het is een game met een wedstrijdelement, maar het is zeker ook wel leerzaam. Want het doel van InCell is dat je door het menselijk lichaam racet om zo snel mogelijk weer naar buiten te komen.

Je leert op die manier hoe het lichaam er van binnen uitziet. Wat ontzettend mooi is bij deze game is dat er hele fraaie kleuren en patronen worden gebruikt. Als je echt wilt profiteren van de voordelen van VR is deze gratis virtual reality game echt wel een aanrader. InCell is beschikbaar voor iOS en voor Android.

Roller Coaster

Sommige mensen zijn helemaal gek van achtbanen. Daar wordt door deze game heel goed op ingespeeld. Bij Roller Coaster kun je in allerlei wilde achtbanen stappen. Dat zijn fantasie achtbanen, waarmee je allerlei waanzinnige capriolen maakt.

Denk eens aan een achtbaan dwars door de jungle, een achtbaan door de oceaan en zelfs een achtbaan die door de lucht gaat. Dankzij de 360 graden simulaties in combinatie met de VR beleving weet je van onderen niet meer dat je van boven nog leeft. Roller Coaster is erg leuk om mensen kennis te laten maken met VR. Deze gratis virtual reality game is beschikbaar voor iOS en voor Android.

Discovery

De Discovery gratis VR game is bijzonder de moeite waard als je bijzondere dingen wilt zien. De app heeft in zekere zin ook wel een educatief karakter. In de app, die samen met Discovery Channel is gemaakt krijg je van alles van de aarde te zien.

Het gaat om realistische beelden van speciale mensen, bijzondere plaatsen, zeldzame en gevaarlijke dieren, etc. Wat dacht je bijvoorbeeld van beelden vanuit de ruimte, tijdens een ruimtewandeling bij ISS. Dankzij de VR techniek zit je overal heel dichtbij en dat zorgt voor spectaculaire ervaringen.

Transport by WeVR

Transport by WeVR is een populaire demo van de bekende game TheBlu. Je kunt die gewoon via YouTube bekijken met behulp van een VR bril. Je bent dan onder water en komt oog in oog te staan met een voorbij zwemmende walvis.

Dat is heel spectaculair, vooral voor mensen die de mogelijkheden van VR nog niet kennen. Naast die demo is er nog veel meer gratis VR materiaal te bekijken. Deze gratis virtual reality game is beschikbaar voor iOS en Android.

Zombie Shooter

Zombie Shooters VR is niet zo verrassend als je de titel van deze demo in aanmerking neemt: je gaat zombies neerschieten, heel veel. Het is een app die als demo dient voor de officiële game, die niet gratis is.

Door de VR-bril is het behoorlijk griezelig als er een horde zombies op je af komt rennen. Deze gratis virtual reality game is beschikbaar voor iOS en Android.

Next Post

Beat Saber review

Beat Saber is een virtual reality ritmespel. Sinds de tijden van Guitar Hero en Just Dance is de hype rondom ritme games weer wat minder. Wij verwachten dat Beat Saber een nieuwe hype zal ontketenen. Deze game pakt het in ieder geval rigoureus anders aan. Dit spel doet denken aan een aparte […]