Virtual Reality roller coaster: de tofste achtbanen voor VR

Redactie

Een virtual reality achtbaan is een prachtige manier om de technologie van virtual reality te demonstreren aan mensen die daar nog nooit mee te maken hebben gehad. Zonder enige technische kennis begrijp je wat de kracht is van deze techniek. Je hoeft ook niet te weten hoe de apps werken. Het is een kwestie van de VR bril opzetten en de virtual reality roller coaster app starten. Op zich is het wel jammer dat je deze apps niet vaak gebruikt. Je maakt misschien één of twee ritjes in een achtbaan en daarna verwijder je de app weer. Daarom hebben we de zes beste virtual reality roller coaster apps op een rij gezet.

1. VR Thrills Roller Coaster 360

Met de VR Thrills Roller Coaster 360 app kun je wilde achtbaanritten maken zonder een stap buiten de deur te doen. Bij deze app heb je keus uit een aantal van tevoren opgenomen ritten in een virtual reality achtbaan. Het is zo opgenomen dat je de rit meemaakt alsof je zelf in de achtbaan zit. De app biedt mogelijkheden om zelf achtbanen te ontwerpen en die in VR te bekijken. Ook kun je je eigen rollercoasters delen met andere gebruikers van de app.

2. Fibrum’s virtual reality roller coaster

Met deze virtual reality roller coaster app maak je een rit door een verloren jungle tempel. De app is al miljoenen keren gedownload. Dat is niet voor niets, want het is een hele leuke rit, met fantastische grafische effecten en mooie geluidseffecten. Dit is echt een achtbaan waar je wel vaker een rit mee wilt maken.

3. Cedar Point virtual reality roller coaster

Onder de liefhebbers van achtbanen wordt de Valravn achtbaan van Cedar Point beschouwd als de langste en snelste ter wereld. Als je hem in deze app beleeft is hij ook fenomenaal. Het is op dit moment één van de beste virtuele achtbanen die is opgebouwd vanuit een bestaande achtbaan.

4. Cosmic Roller Coaster

In de virtual reality roller coaster app Cosmic Roller Coaster ga je een stap verder dan alleen het beleven van een gewone achtbaan. In de app hoef je niets te doen, alleen maar achterover leunen en je verbazen over een rit waarbij je kennis maakt met andere dimensies. Met deze app maak je een fantastische 3D achtbaanrit langs een groot aantal planeten in het zonnestelsel.

5. Cmoar virtual roller coaster

De Cmoar VR roller coaster app is al een wat oudere app. Je wordt tijdens een rit meegenomen door een landschap van woestijnen, grotten en mijntunnels. Het is wel een echte fantasie achtbaan, want er komen ook vliegende draken in voor. Deze app is vooral erg mooi vanwege de prachtige demo’s.

6. Darkness Roller Coaster

Deze virtual reality achtbaan in de Darkness Roller Coaster app bestaat in werkelijkheid niet. Dat is maar goed ook, want het thema is horror en tijdens de rit komen er in een spookhuis op rails allerlei monsters en geesten op je af. Je hebt bij deze app keus uit twee routes. De grafische effecten zijn geweldig.

Next Post

Google Daydream: waar ging het mis met het VR platform?

In het najaar van 2020 is Google gestopt met de ondersteuning van Google Daydream, het VR platform, dat in 2016 als opvolger van Cardboard is opgezet. Waarom Google Daydream helemaal heeft afgestoten is niet duidelijk. Maar toen de verkoop van de Daydream headset in 2019 werd beëindigd, waren er geluiden […]
Google Daydream