Wow! Hitman 3 in virtual reality komt eraan

Redactie

Hitman 3 is in januari 2021 gereleased. In een video in de tweede helft van 2020 waren al wat beelden uit het spel vrijgegeven. Ontwikkelaar IO Interactive heeft ook al wat uitleg gegeven over de nieuwe missies, die in deze nieuwe versie moeten worden uitgevoerd. De missies vinden plaats op zes plaatsen in de wereld, waaronder anderen Duba en Dartmoor. Voor degenen die de game spelen met de Sony PS4 is Hitman 3 extra interessant, want zij kunnen het spel ook in VR spelen. Dat geldt voor alle locaties in het spel, inclusief de levels uit de vorige twee versies van Hitman.

VR zorgt voor een andere beleving

Het is een slimme zet van IO Interactive om Hitman 3 ook aan te bieden in VR. in een trailer kun je zien dat de VR beleving het spel een heel andere dimensie geeft. Meer nog dan in de reguliere versie ervaar je de omgeving als levensecht en dat nodigt uit tot het bedenken van nieuwe manieren om tegenstanders te besluipen. Kortom, Hitman 3 in VR zal tot veel nieuwe en creatieve oplossingen leiden om je tegenstanders om zeep te brengen. Voorlopig moeten degenen die een Xbox One, Xbox Series X, Nintendo Switch, Stadia, PC en Playstation PS5 het voorlopig nog doen met de tweedimensionale versie van Hitman 3.

Uitstekende technische eigenschappen

Zoals je al in de eerste versies hebt kunnen ervaren kun je ook met Hitman 3 maximale kwaliteit uit je game console halen. Op de Xbox Series X en de PlayStation 5 kan de game gespeeld worden met een framerate van 60 frames per second in een resolutie van 4K. Op sommige consoles kunnen er op de locaties 300 personen tegelijk worden weergegeven. Met name op de nieuwere consoles is de interactie tussen de personen verbeterd. In Hitman 3 kun je ook de ruim 20 locaties uit vorige edities importeren. Die zijn aangepast aan de nieuwe technische features wat betreft rendering en animatie.

Hitman 3 is de laatste uit de trilogie

Hitman 3 is de laatste uit de World of Assassination trilogie. Er komt er een dramatisch einde aan de reizen die je als huurmoordenaar Agent 47 over de wereld maakt om tegenstanders uit te schakelen. Wat deze game zo aantrekkelijk maakt, is dat je als gamer enorm veel vrijheden hebt. De wereld en de personages reageren op alle mogelijke keuzes die je maakt bij het uit de weg ruimen van je tegenstanders. Als gevolg daarvan kun je in Hitman 3 de situaties in de game op allerlei creatieve manieren aanpakken.

Gecontracteerde moorden op criminele doelen

In Hitman 3 reist Agent 47 weer de wereld over om criminelen te vermoorden. De eerste missie brengt hem naar Dubai, waar hij de slechteriken Carl Ingram en Marcus Stuyvesant moet uitschakelen. Hitman 3 moedigt je aan om missies op verschillende manieren te volbrengen, door andere startlocaties te kiezen en met andere uitrustingen te werken. Om Ingram te grazen te nemen kun je je vermommen als een contactpersoon, die hij in zijn zwaar bewapende penthouse zal ontmoeten. Je loopt samen met diens assistent langs zwaar bewapende bewakers naar de privé vertrekken van Ingram.

Verdrinken in een toilet

Ingram ombrengen zonder zelf het loodje te leggen is nog niet zo eenvoudig. Hem neerschieten in het zicht van zijn bewakers is geen goede optie. Agent 47 kiest ervoor om af te wachten en komt later, vermomd als elite-bewaker, terug naar het penthouse. Hij slaagt erin om whisky te vergiftigen, die uiteindelijk door Ingram wordt opgedronken. Dan is het niet meer zo moeilijk om hem te verdrinken. Niet in het bad in de badkamer, maar in het braaksel in zijn eigen toilet. Niet erg smakelijk, maar Agent 47 kan wel weer een moord van zijn to-do-lijst wegstrepen.

Het einde van Marcus

Voor de eliminatie van Marcus lukt het Agent 47 de papieren van een nieuw lid van de lijfwacht van Marcus te bemachtigen. Marcus is een steenrijke maar zeer gehate man, die constant door een lijfwacht moet worden beveiligd. Als nieuw lid van de lijfwacht lukt het Agent 47 er na verloop van tijd in om het vertrouwen van Marcus te winnen. Hij lokt Marcus in zijn eentje mee naar het dak van het penthouse voor een demonstratie van zijn skills in het messenwerpen. Op dat moment is het kinderspel om Marcus van het dak van de wolkenkrabber te gooien. Weer een missie volbracht.

Grote variatie aan spelmogelijkheden

Zoals al eerder aangegeven is ook bij de verschillende missies het aantal potentiële oplossingen enorm groot. IO Interactive biedt heel veel keus uit wapens en hulpmiddelen, die je op allerlei creatieve manieren kunt inzetten. Natuurlijk, ook in deze versie wordt weer gebruik gemaakt van goedkope dialogen en wat minder geslaagde animaties. Maar daar moet je doorheen kijken, want Hitman 3 is echt van wereldklasse.

Next Post

HP Reverb VR headset review

De HP Reverb VR headset Professional Edition is vooral een product voor de zakelijke markt, maar ook steeds meer gamers ontdekken deze VR headset. Dankzij de 4K beeldresolutie kun je allerlei virtual reality taken doen, zoals het oefenen van chirurgische ingrepen. Je bewegingen worden nauwkeurig gevolgd. Doordat de HP Reverb […]
virtual reality headset